Месец: юли 2019

Новият балнеологичен център

„От дъждеца, ах, нас не ни е страх!“ – това е новият музикален рефрен, който ще припяват пациентите ни, желаещи да ползват лечебната минерална вода на болницата целогодишно.
От днес всеки има възможност да си вземе душ или да се потопи в модерна тангенторна вана, която предлага хидромасаж, перлена вана, вана с луга или ароматна вана с лековитата овчакупелска вода. Официалният старт на новия балнеологичен център към „Национална специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация“ е даден! Освен новите, напълно оборудвани вани, комплексът предлага помещение за калолечение с нагреваеми ергономични легла, а също така и още едно масажно студио.
За пълен релакс, възстановяване на тонуса и психорехабилитация, Центъра за лечение с минералната вода е оборудван с подходящо озвучаване и аромати.
Точно в 12 часа днес, заместник-министърът на здравеопазването – госпожа Светлана Йорданова, изпълнителния директор на болницата – д-р Антон Живков и заместник-директора – госпожа Петранка Лалева, прерязаха лентата на новия балнеологичен център в НСБФТР. Събитието започна с водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от свещеници от храма „Св. Пророк Илия“.


По време на церемонията по откриването, госпожа Йорданова връчи поздравителен адрес от името на Министъра на здравеопазването господин Кирил Ананиев, в който изказва признание на екипа на лечебното заведение за високото качество на здравеопазването, предлагано на пациентите, за професионализма и отдадеността за каузата в помощ на нашите пациенти, защото „това е мисията на Министерството на здравеопазването – да осигури достъпно и качествено здравеопазване на всички“.

Заместник-директора на болницата, госпожа Лалева, изказа благодарност на Министерството на здравеопазването за осигурената целева субсидия, както и на фирмата-изпълнител – „Дани Билд“ ЕООД за предсрочното приключване по изграждането на новия център за балнеолечение, като не забрави да благодари и на екипа от професионалисти, работещи в лечебното заведение за усилията и грижата към всеки наш пациент.


Доктор Антон Живков откри новия комплекс и изрази желанието на работещите в НСБФТР – да бъдем полезни на всички наши пациенти и като добрите феи – да сбъдваме желанията на нашите пациенти – минералната вода да бъде приложима целогодишно, без значение от температурата навън, от дъжда, снега или жаркото слънце, защото имаме лечебен плаж с три басейна, работещи едва няколко месеца в годината, докато новият Център позволява водата да е в полза на всички наши пациенти ежедневно.

Комплексът очаква своите посетители всеки ден от 08:00 до 22:00 часа, като може предварително да резервирате час при отговорника на Центъра.

Мечтите се сбъдват, ако полагаме усилия да ги осъществим заедно! Очакваме ви!

Медиите: www.24chasa.bg

www.offnews.bg

www.trafficnews.bg

www.clinica.bg

www.stolica.bg

За информация за ползване на услугите на Центъра, прочетете ТУК.