Довиждане, лято! Здравей, пролет!

На 20 октомври официално бе закрит летния сезон към лечебния плаж „Овча купел“.

И тази година хиляди посетители се радваха на лековитата минерална вода в трите басейна, почувстваха целебната й сила.

Соня Тарлева, един от „доайените“ на плажа, сподели:

„От четиридесет години идвам всяко лято на този плаж. Такива, като мен, са десетки, а хиляди са излекуваните с проблеми в ставите и костите. Един пример: доктор Ветова – дълги години обикаляла с патериците редица балнеолечебници, но едва след като започна водни процедури в Овча купел, почувства така желаното облекчаване на болките. А на десетия ден хвърли патериците! И аз, и още десетки други станахме свидетели как тръгна сама – без никаква помощ!

Много бихме се радвали, ако поне един от басейните работи целогодишно. Знаем, че за целта трябват средства, но по-ценно от здравето на хората няма!“

Благодарности за удълженото работно време на лечебния плаж, но и пожелания за подобряване на материалната база изказаха още десетки посетители в последните слънчеви октомврийски дни.

„През 2019-та година, при добро време, ще отворим комплекса за посетители още в началото на месец май.“ – така зам. изпълнителния директор на НСБФТР-ЕАД, г-жа Петрана Лалева, отговори на феновете на лечебния плаж за новата година. Ръководството на болницата е изготвило и насоки за бъдещото развитие, сред които е залегнало, както покриването на басейните, така и отвеждането на минералната вода в самото лечебно заведение.